Tempo-specialist skriver kontrakt med Sjællandsk juniorcykelhold

Den 16-årige Noah Borgen Morell har sin helt store styrke i kampen mod uret – og de evner får rytteren fra Lolland de bedste muligheder for at vise de kommende år på Team Fri BikeShop Zealand Cycling junior.

Noah Borgen Morell blev sidste år sjællandsk mester i enkeltstart og kørte sig derudover til en imponerende 3. plads ved de Danske Mesterskaber i tempo-disciplinen. Og det er resultater af den kaliber, han håber at leve op til, når han i den kommende sæson tager et skridt op fra U17-rækkerne til U19-rytter og bliver en del af det sjællandske juniorcykelhold.

”Det er helt klart nogle af de resultater jeg er mest stolt over. Men jeg har selvfølgelig ambitioner om at fortsætte min udvikling og forhåbentlig kan jeg komme i Top 10 ved DM til sommer”, siger Noah Borgen Morell, som også håber at hente flotte placeringer, når teamets ryttere i de kommende måneder skal måle sig med den europæiske juniorelite ved en række udenlandske løb.

Tidligere triatlet og løber
Noah Borgen Morell kastede sin kærlighed på racercyklen for fem år siden efter at han både har dyrket atletik og triatlon. Inden den nye kontrakt blev signeret med det sjællandske team, har han repræsenteret både Lolland Falsters Cykle Klub og Nakskov Cykelklub. Og selvom han har sin klare styrke i kampen mod uret, så anser han sig selv for en alsidig rytter:

”Jeg vil sige jeg er målrettet, ambitiøs, og fighter. Og så elsker jeg hele tiden at blive bedre og udvikle mine egne evner og konkurrere mod de andre ryttere i feltet. Selvfølgelig er det på enkeltstarterne jeg har min styrke og dér hvor holdet kan have store forventninger til mig. Men jeg vil også gerne være med i toppen i linieløbene, hvor det er alles kamp mod alle”, siger den unge rytter.

Vil gerne leve af cyklingen
Noah Borgen Morell begyndte i sommer på 1. årgang STX på gymnasiet i Maribo – Men når det er slut om et par år, håber han på at bide sig fast blandt de bedste senior-ryttere. Og hvis han udvikler sig lige så meget som de foregående fem år, er det ikke urealistisk at landevejene på Lolland og omegn kan skiftes ud med nogle i Italien eller Frankrig.

”Jeg drømmer, som så mange andre unge ryttere, om at kunne leve af at køre på cykel. Tænk, at få penge for at lave det, man elsker allermest. Det kunne være fedt. Og selvfølgelig er den helt store drøm at blive professionel i udlandet”, fortæller den ambitiøse rytter, som også godt kan lide en god fodboldkamp i fjernsynet, når dagens træning er overstået og der for en gangs skyld ikke står cykling på programmet.