Nicklas Rydahl klar til at fortsætte komet-karriere

Efter blot en enkelt sæson som U19-rytter har Nicklas Rydahl fra Køge allerede markeret sig flot blandt landets bedste cykelryttere i juniorklassen – og han er nu mere end klar til at tage endnu en sæson i Team Fri BikeShop-trikoten.

Det er de færreste, der med kun et par år på cyklen, formår at bide sig fast i den danske ungdomselite, men det er lige nøjagtig hvad Nicklas Rydahl har gjort. Rigtig hurtigt endda.

Han havde kun gået til cykling i Køge Cykel Ring i et års tid, før han inden sidste sæson fik plads på Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior. Og med de resultater han hev hjem i de få løb, der var i corona-sæsonen, var der ingen tvivl hos teamledelsen: Det var en ung mand, som holdet skulle forlænge kontrakten med.

Og Nicklas selv er ikke i tvivl om, at han som 2. års U19-rytter kan bruge alt dét han lærte sidste år til at køre store resultater og flotte placeringer i hus:

”Jeg er utrolig stolt over min hurtige udvikling. Jeg har givet træningen en ekstra skalle her i vinter, så jeg er ret sikker på at udviklingen fortsætter. Så selv om jeg ikke har lavet de største resultater endnu, så er jeg sikker på, at de kommer i år.”, siger Nicklas Rydahl.

 

Verdensmesteren er det store idol
I Nicklas første sæson som juniorrytter lå han ofte helt fremme, når feltet kom samlet til mål og spurtede om sejren – og han var flere gange ikke langt fra de rigtig sjove placeringer. Han fremhæver selv tre af sine styrker som rytter:

”Jeg har et godt blik for taktikken i et løb, jeg præsterer på et stabilt niveau hver gang og så er jeg hurtig i en spurt.”

Og han er ikke i tvivl om, hvem han godt kunne tænke sig at blive som:

”Julian Alaphilippe inspirerer mig meget. Han prøver at køre cykelløbene på en fed måde ved at tage initiativet”, siger Nicklas Rydahl.

 

Håber at kunne leve af cyklingen
Ved siden af cyklingen er Nicklas ved at uddanne sig til elektriker, men han håber, at han om nogle år kan lade værktøjskassen stå i skabet og i stedet blive cykelrytter på fuld tid.

”Mine mål for i år er at komme på landsholdet og blive en af de bedste U19 rytter. Det kunne også være ret fedt at vise nogle gode resultater til de store løb i udlandet. Mine mål for fremtiden er at fortsætte min udvikling til et endnu højere niveau. Min helt store drøm er at kunne leve af at cykle”, lyder håbet fra den 17-årige cykelrytter.

Udover at cykle så kan Nicklas Rydahl rigtig godt lide at spille noget computer. Men fritiden går mest med bare ligge og restituere på sofaen efter den daglige hårde træning.