Valby-rytter med konstant formfremgang håber på sæson uden uheld

Gustav Klarskov Lauritzen har haft uheldene tæt inde på kroppen i sin korte karriere som cykelrytter. Nu er han klar til at træde ind i U19-rækkerne med en kontrakt på Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior. Succeskriteriet er en sæson uden uheld – kombineret med fortsat fremgang.

16-årige Gustav Klarskov Lauritzen var i sin første U17-sæson involveret i et voldsomt uheld, da han var ude at træne med en team-kammerat. Bilen torpederede dem begge to og Gustav fik flænset huden på sit ene knæ midt over, så der var frit udsyn til knæskallen. Han slap efter omstændighederne nogenlunde nådigt og fuldførte sæsonen, men allerede året efter satte et brækket kraveben en ufrivillig tidlig stopper for det sidste år som U17-rytter.

”Mine mål for året er at gennemføre en masse cykelløb og udvikle mig endnu mere, så jeg kan blive så god en cykelrytter som jeg overhovedet har mulighed for, siger Gustav Klarskov Lauritzen og tilføjer – måske med tanke på sin skadesliste: ”Og forhåbentlig få så gode sæsoner, så jeg stadig kan lide sporten efter U19”.

Ung engelsk rytter giver inspiration
Uheld og modgang hører til i cykelsporten – det kommer de færreste uden om. Det handler om hvordan man kommer igen bagefter. Og måske lige netop derfor er der en helt særlig professionel rytter, som Gustav Klarskov Lauritzen bedst kan lide:

”En rytter jeg ser op til er britiske Thomas Pidcock. En ret ung, lille fyr, der kan alting på en cykel. Og så har han ikke mindst formået at komme tilbage efter mange skader og tilbagegang, siger Gustav Klarskov Lauritzen, der betegner sig selv som udholdende, let og stædig.

Gustav Klarskov Lauritzen har ikke mange års træning i rygsækken, men han har på få år opnået en udvikling andre drømmer om. I hans lidt over tre år på cyklen har han hvert eneste år lagt ekstra niveauer på sin ydeevne. Watt-tallene bliver konstant forbedret og det er noget af dét der motiverer ham.

”Jeg kan godt lide at se udviklingen hos mig selv. Og når man kan se at træningen virker – både på tallene på cykelcomputeren, men også ude til løbene. For eksempel underpræsterede jeg til Randers Bike Week, men gik hjem og trænede hårdt og måneden efter til DM kørte jeg et af mine bedste løb, siger Valby-rytteren, der går i gymnasiet på Europaskolen i Carlsberg byen.

Vil hellere træne end i sommerhus
Gustav har en jernvilje og kæmper målrettet for forbedringer og fortsat udvikling. Han springer aldrig en træning over. Faktisk er han så dedikeret til intervaller og lange søndagsture, at han hellere vil blive hjemme i weekenden for at træne med kammeraterne i frostvejr og blæst – end at tage med familien i sommerhus.