Erfaren rytter forlænger med Team Fri BikeShop med håb om point-høst

Nu skal der scores point til kontoen! Sådan lyder det klare mål fra den 18-årige cykelrytter Andreas Eckardt Juul Christiansen, lige inden han og holdkammeraterne hopper på de nye racere klar til en ny sæson på landevejene. For Andreas Christiansen er det nu, erfaringen fra det første år på teamet skal give pote og point.

Det er nemlig samtidig Andreas Christiansens sidste år som U19-rytter – og det betyder at han næste år skal op at bide skeer med de voksne i senior-rækkerne. Og her håber Køge-rytteren at få gode placeringer nok til at kunne køre sammen med de bedste herhjemme.

”Mit mål er at køre nogle point hjem så jeg kan komme i A-klassen. Det kunne være super fedt. Og ellers vil jeg bare gerne gøre det godt på enkeltstarterne og køre noget fedt fladbane tons”, siger Andreas Christiansen, der ved siden at cyklingens mange timer i den friske luft også får tid til at tage skeen i den anden hånd som murerlærling.

Stærkt tilbage efter skade
Andreas Christiansen har cyklet fra han var 10 år og lige siden da har han udviklet sig jævnt og sikkert fremad, så formkurven år for år er blevet bedre. Desværre var hans sidste halvdel af hans første sæson på Team Fri BikeShop Zealand Cycling Junior præget af en skade. Andre ryttere ville måske blive slået ud og opgive – men ikke Andreas. Han er tilbage på sporet:

”Jeg vandt de sjællandske mesterskaber i parløb som U17 rytter – og det er sådan nogle resultater jeg håber at kunne gentage i den kommende sæson, hvis jeg fortsætter min fremgang”, siger Andreas Christiansen, der betegner sig selv som en fighter på en cykel og ”Så er jeg nok lidt af et damptog”, tilføjer den 193 centimeter høje rytter med et smil.

Elsker at sidde på en cykel
Konkurrenceelementet betyder naturligvis en hel del for Andreas Christiansen. Det skal det gøre for en ambitiøs rytter blandt landets bedste i juniorklassen. Men det handler også om at komme ud i naturen og bare få nogle oplevelser, når man sidder på cyklen i cirka 15 timer om ugen.

”Man kommer udenfor i den friske luft og kører i nogle flotte omgivelser. Det kan jeg godt lide. Og det er jo rigtig fint her i Danmark – men at komme til udlandet og cykle er noget af det fedeste”, konstaterer Andreas, som ikke er bleg for at gøre lidt ekstra for den gode stemning.

Er der pludselig høj musik under en træningstur med teamet – så er det ret sandsynligt, at den mobile højttaler ligger i baglommen på Andreas Christiansen.